Uitfaseren MFPS

Vorig jaar is aangekondigd dat 2021 het laatste jaar was dat het MFPS buiten Rijkswaterstaat beschikbaar was. Als alternatief is de website https://waterberichtgeving.rws.nl al enige tijd beschikbaar.

 

De webservice waarvan het MFPS gebruik maakt voor het ophalen van de actuele metingen en verwachtingen wordt deze maand afgesloten voor de niet meer geautoriseerde gebruikers. De MFPS software kan verwijderd worden middels de eerder geleverde installatie software.

 

Bron: Watermanagementcentrum Nederland

 


 

 

(bericht van 29 november 2021)

Eind juni 2021 is er een bericht gestuurd naar de bij ons bekende gebruikers van het Multifunctioneel Presentatie Station (MFPS) over de uitfasering van dit systeem. Daarnaast is er ook een bericht geplaatst op waterberichtgeving.rws.nl. MFPS is een Windowsapplicatie voor de presentatie van operationele hydrologische en meteorologische gegevens uit meetnetten van Rijkswaterstaat en het KNMI. Met MFPS kunnen de gegevens ook worden bewerkt en ook kunnen gebruikers op de door hen ingestelde waardes worden gealarmeerd.

 

Zoals aangegeven in dit bericht wordt MFPS aan het einde van dit jaar uitgefaseerd. Dit heeft als gevolg dat Rijkswaterstaat vanaf dat moment geen ondersteuning meer biedt aan gebruikers van MFPS. Ook kan Rijkswaterstaat geen garantie meer geven op een goede werking van het systeem. MFPS is namelijk verouderd, en er is een alternatief beschikbaar voor de meeste functies die het systeem kent: waterberichtgeving.rws.nl. Op deze website zijn metingen en verwachtingen van onder meer waterstanden, afvoeren, golfhoogtes en stromingen te vinden. Ook kunt u hier regionale informatie en berichtgeving met betrekking tot droogte, waterveiligheid en waterkwaliteit vinden.

 

De website waterberichtgeving.rws.nl biedt op dit moment nog niet alle functionaliteiten van MFPS, zoals de alarmerings- en bewerkingsfunctie. De website waterberichtgeving.rws.nl wordt op dit moment vernieuwd. Het is de bedoeling om in de toekomst een alarmeringsfunctie toe te voegen, maar deze zal niet in de eerste versie van de vernieuwde website beschikbaar zijn.

 

Wanneer het ontbreken van de alarmerings- en bewerkingsfunctie problemen geeft, kunt u contact opnemen met het Watermanagementcentrum Nederland via het e-mailadres Watermanagementcentrum@rws.nl. Wij zoeken dan samen met u naar een passende oplossing.