Hydro Meteo Centra

Watermanagementcentrum Nederland

Het Watermanagementcentrum Nederland is het netwerkcentrum voor kennis en informatie over het Nederlandse watersysteem. In het watermanagementcentrum Nederland worden alle producten en diensten op het gebied van watermanagement gebundeld. Van actuele waterstanden tot waterkwaliteit, van informatie over waterbeleid en waterbeheer tot crisismanagement bij te hoog, te laag of te vies water. 

 

De Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) maakt deel uit van het Watermanagementcentrum Nederland. De LCW is actief bij (dreigende) watertekortsituaties en houdt de actuele droogtesituatie van Nederland in de gaten. Het actuele droogtebeeld wordt door de LCW uitgebracht als de droogtemonitor. In de droogtemonitor worden de huidige situatie en de toekomstige verwachtingen voor watertekort of droogte beschreven. 

 

Online droogtemonitor

De droogtemonitor wordt niet meer als pdf aangeboden op deze website, maar gaat als online variant verder. De online droogtemonitor kan worden benaderd via de gelijknamige knop aan de rechter zijde van deze pagina.

 

De droogtemonitor is een product van de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling van het Watermanagementcentrum Nederland (WMCN-LCW) met bijdragen van de waterschappen, Rijkswaterstaat, het KNMI, de provincies, het ministerie van LNV en Vewin.

 

Voor meer informatie over het Watermanagementcentrum Nederland, klik hier.

Online droogtemonitor

Online droogtemonitor

 

 

Berichtgeving

Overheden kunnen zich aanmelden voor een attenderingsmail. Deze e-mail wordt verstuurd bij grote  inhoudelijke wijzigingen in de online droogtemonitor.   

Aanmelden