Hydro Meteo Centra

Actuele droogte-informatie

Actuele informatie over de droogtesituatie is te benaderen via de knop 'Droogte en watertekort' aan de rechterzijde van deze pagina. Daarnaast kunt u op dezelfde website achtergrondinformatie over droogte en watertekort vinden.

 

Geregistreerde gebruikers vinden op deze site, in het onderdeel "Bestanden", de verzameling van actuele en historische droogteberichten (vanaf 2005). 

 

Watermanagementcentrum Nederland

Het Watermanagementcentrum Nederland is het netwerkcentrum voor kennis en informatie over het Nederlandse watersysteem. In het watermanagementcentrum worden alle producten en diensten op het gebied van watermanagement gebundeld.

 

Van actuele waterstanden tot waterkwaliteit, van informatie over waterbeleid en waterbeheer tot crisismanagement bij te hoog, te laag of te vies water. Waterprofessionals hebben voortaan één aanspreekpunt voor alle zaken op het gebied van het watersysteem.

 

Ook de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) maakt deel uit van het watermanagementcentrum. De LCW is actief bij (dreigende) watertekortsituaties. In deze situaties brengt de LCW droogtemonitors uit waarin de actuele situatie staat beschreven.

 

Voor meer informatie over het Watermanagementcentrum Nederland, klik hier.

Belangstellenden

Belangstellenden kunnen via onderstaande knop zowel actuele informatie als achtergronden vinden over droogte en watertekort.

Droogte en watertekort

 

 

Overheden

Aanmelden droogtemonitor

Overheden kunnen de droogtemonitor per email ontvangen; u kunt u zich aanmelden door een email te sturen via onderstaande knop.

Aanmelden via email

Account aanvragen

Overheden kunnen een account voor deze website aanvragen door een email te sturen via onderstaande knop.

Account aanvragen